Selasa, 31 Mei 2011

MEGA EYEBALL SCS DI TAMAN TASIK TITIWANGSA

 Sabtu : 28 Mei 2011


Sabtu baru nie , kami sekeluarga telah menghadiri mega Eyeball SCS di Taman Tasik Titiwangsa. Hubby aku and the geng radionya berkumpul ala-ala family day besar cam tuh lah lebih kurangnya....Seronok?? hubby aku seronok lah sebab dapat jumpa kawan-kawan dia  yang sebelum ini hanya kenal suara jer.. aku?? seronok gak tapi al maklumlah aku niekan kurang peramah orangnya..so duk layan anak-anak jer...


Sesiapa berminat nak jadi ahli kelab Radio SCS nie boleh layari laman web www.scs.net.my ... Banyak kelebihan jadi ahli SCS nie.. selain menambah rakan kenalan , ianya juga berguna sebagai bantuan komunikasi ketika kita dalam kesusahan.. contohnya sesat jalan ke.. nak mohon bantuan ker... memang berguna sangat... 


Mula-mula dulu aku tak berapa suka sangat hubby aku join SCS nie sebabnya  bila dia dah layan radio nie , dengan aku pun dia dah kurang cakap.. yelah asyik berborak dengan kawan-kawan radio jer.. mana tak hangin kan.. tapi lama-lama ok , aku dah dapat sesuaikan diri dengan alat perhubungan ini..cuma kadang-kadang tuh aku sound tepat jer...nie nak cakap dengan Na ke dengan Radio tuh?? hehehe.. garang tak??.. tapi ada masanya aku tertido , radio nielah peneman dia semasa memandu malam-malam..so dua-dua kena fahamlah kan.. baru rumahtangga aman.. hehehe


tengok tuh ... dah jumpa kawan-kawan , aku panggil pun dia tak layan..siap kena telefon baru datang.. geram betul masa tuh.. sabar-sabar...
 Ini ucapan dari Dato' Leck Yusoff time nie kita orang baru sampai..

Aina masuk pertandingan mewarna. Alia yang sedih sangat sebab beriya-iya nak masuk tapi kena reject sebab umur dah lebihi syarat.. kesian dia.. nak buat macam mana kan.. akim?? mula-mula macam nak masuk.. tapi bila tengok ramai-ramai budak-budak berkumpul , terus tak nak.. sabar jela...ada anak teruna yang penyegan macam akim tuh.. tak sama cam ayah yer yang peramah tuh..musykil-musykil...


Mula asalnya aku ingat nak balik awal jer.. coz aku kang tengah toing..toing ..toing nie.. tak larat duk lama-lama kat situ.. tapi Aina larang kita orang balik awal.. katanya dia nak ambil hadiah dulu.. Confident tuh dia akan menang.. siap cakap "Tengoklah Aina Menang..No 1 yer"..  kita orang pun tak boleh nak cakap apa..sebab ke confidentnya yang tahap gaban tuh buat kita orang tak sampai hati nak blah macam tuh jer.. Fuhh nasib menang.. memang betul pun dia dapat No 1.. hehehe.. Aina..Aina.. 



 jeng-jeng.. tuh gambar aku time makan... heheh kali pertama dalam blog aku nie aku masukkan gambar aku kan.. hehhee.. takper-takper buat tatapan para blogger ... 

 ini lukisan yang aina  warna.. baru siap separuh...


sebab tengok alia beriya-iya sangat nak mewarna , hubby aku gie mintak lukisan kat urusetia.. warna untuk main-main jerlah.. tapi baru skit dia warna , akim dah rampas.. tengok tuh dia warna.. terpaksa kak longnya mengalah lagi.. cian jadi kakak nie..


Aina Johan mewarna kanak-kanak umur 4-6 tahun .. yang sebelah tuh anak salah seorang kelab radio suami aku.. kemain ramah... dah jadi geng dengan Aina dah.. Puteri Balqis namanya dapat no 2...


 Akim merajuk sebab tak dapat hadiah.. dia kata dia pun menang jugak.. sebab tak tahan dengan merajuknya , aina pun mengalah bagi pinjam beg hadiahnya pada akim... cuba tgk lukisan yang dia warna tuh ..ada ke kaki warna merah gak heheh..sabo-sabo


Nie baru tiga.. tungguuuu baby lagi satu nie nak kuar ye..heheh

6 ulasan:

bidadarindu berkata...

9W2ABCDEFG Selain daripada berborak dan mintak pertolongan dari kesusahan apa kelebihan guna radio nie???boleh war2kan bisnes yang ada...mintak tolong aziz citer pasal emas kat kawan2 dia..

kalau dorang x paham boleh contact bidadarindu..daripada dorang borak2 kosong jek baik citer menda yang boleh jana keuntungan..he he..ROGER N OUT..

p/s : cakap ngan dorang kalau nak buat majlis lagi amik katering kitaorang...http://nasibaryaninona.blogspot.com kau pun boleh supply otak2,kerepek..dllllllllllllllll

bidadarindu berkata...

kalau lepas borak2 kosong rasa penat2 badan,beli la pelekat kaki buang toksin yang kau jual tu...sambil2 sembang tu kunyah la kerepek yg kau buat tu...he he...baru la berbaloi main radio...ho ho...

Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
impian dulena berkata...

dlm radio nie tak boleh berbisnes maaa.. heheh so tak bleh nak promote apa2.. tapi kalau orang pandai..pandai menyelit ..serba sedikit info boleh disebarkan :D..

kes tanah runtuh di rumah anak yatim , scs terlibat dalam misi bantuan tersebut... masa kes kapal karam , hp semua tak berfungsi cuma handy nie jer berfungsi..alhamdulillah dengan handy scs nie semuanya terselamat...

dianya kelebihan banyak kepada jaringan komunikasi dua hala yang tidak terbatas.. cuma ada syarat2 yang perlu dipatuhi apabila bercakap mengunakan scs nie..

hmm nie luar topik sikit.. kak naz yer tuh aku dapat siapkan utraman jer.. spiderman masih tertangguh lagi sebabnya aku yer mood hamil nie tak menentu..malas aja.. tak sentuh pun barang jahit tuh..sori banyak2..

nuwairani ismail berkata...

salam perkenalan...kita kongsi2 ilmu yg ada ye...sharing is caring

impian dulena berkata...

nani.. thanks sudi singgah.. :D