Selasa, 16 Februari 2010

Hotel Avallion PD ...

Akhirnya sampai juga aku ke PD..walaupun sebenarnya jauh di lubuk hati terlalu malas untuk meninggalkan rumahku... malas sebab nak tinggalkan anak-anak.. walaupun anak-anak aku tak kisah... Aina siap tanya bila nak pergi.. sebab tengok aku tak kemas-kemas lagi baju.
Hari Pertama... seronoknya bila dapat duduk kat hotel. lebih-lebih lagi dapat tengok pemandangan tepi laut yang cantik..... perghh buat kali pertama rasa cam amannya..damainya..

Hari kedua.... dilalui dengan penuh semangat , maklumlah kena siapkan keje yang diberikan ..urusetia..kena Urus dan Setia heheh... dan belah malamnya ada BBQ... heheh nie yang aku seronok nie..makan daging bakar plus dengan sos lada hitamnya..walaupun tak kaw macam restoren yang pernah aku makan,... tapi ini pun kira alhamdulillah....free.. hehehe..
Maaflah sebab tak dapat nak ambil gambar makanannya..sebab takut korang semua jeles.. jadi aku ambil gambar ..baby nie. ..namanya Aleesya Nurani... . heheh cute kan..comel... hishhhh geramnya..rasa cam nak bagi akim baby lagi jer.. tapi hubby aku bagi warning..."Bukan sekarang" hehee sabor jerlah... Baby nie suka sgt kat achik jeehan..nampak tuh lentok habis , manja sangat hehe mesti baby boy nie ..apa-apapun... tak kisahlah lah jantina apa..yang penting selamat dan sihat untuk ibu dan bakal baby yang dilahirkan nanti.... amin
Hari kedua, jam 4.00 pagi ...suami dan anak-anak aku sampai ke hotel akhirnya... seronoknya dia org..aku ingatkan dia org semua tidur lagi dalam kereta tapi upanya semua dah bangun. Akim sesampai jer dalam bilik hotel... dia boleh kata " Apa nie Yah..Apa nie " sambil muka dia tersenyum-senyum penuh makna..maklumlah dah lama gak kami tak tidur hotel... alia siap cakap "Ooooo ibu tipu kita org yer... cakap tidur umah kawan..tapi tido hotel yer" hehehe aku senyum jer.. sabo jerlah... Apa-apapun happy bila tengok anak-anak happy..cuma kesian kat hubby aku, lepas berniaga terus datang ke PD nak ambil aku... ada tokoh suami2 mithali tak hehehe... Thank Hubby...
Tengok tuh , tekun sangat akim tengok ikan dalam kolam kecil tuh.. agak-agaknya mesti dalam hati dia kesian tengok ikan tuh duk jer dalam kolam tuh... Kesian hehee....

2 ulasan:

Lina berkata...

aik, baby siapa tu? hihi... aleesya mmg suka lentok mcm tu.. ala2 manja la.. time tu pon die dah nak titon..

Keluarga Abdul Aziz bin Mohd Ali berkata...

Heheh... Puan letak gambar aleesya kat blog saya tak per aa.. takde kena bayar royalti kan hehehe.... tapi mmg nampak manja...tuh yang geram tuh...